Mikä Suomen YK-nuoret?

31.10.2016

Suomen YK-nuoret on vuonna 1967 perustettu poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen nuorisojärjestö. YK-nuorten päätehtävänä on toimia Suomen nuorten ja opiskelijoiden keskuudessa tiedottamalla Yhdistyneiden kansakuntien toiminnasta ja tavoitteista sekä edistämällä Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen ja muiden YK:n sopimusten päämäärien toteutumista.

Tampereen YK-yhdistys (TAYK) on yksi YK-nuorten paikallisjärjestöistä yhdessä Helsingin YK-nuorten, Jyväskylän YK-yhdistyksen, Turun YK-yhdistyksen ja Oulun seudun YK-yhdistyksen kanssa. Kaupunkikohtaisten yhdistysten lisäksi malli YK tapahtumia järjestävä FINMUN (Finnish Model United Nations Society) on YK-nuorten jäsenjärjestö. Jäsenjärjestöt tekevät kattojärjestön kanssa tiivistä yhteistyötä läpi vuoden, jonka takaa jokaisen jäsenjärjestön edustajat YK-nuorten hallituksessa.  Kaksi TAYK:in hallituksen jäsentä valitaan YK-nuorten hallitukseen tulevassa syyskokouksessa marraskuussa. YK-nuorten hallitus koostuu jäsenjärjestöjen edustajien lisäksi henkilöjäsenistä, joiden määrä riippuu hallituksen koosta.

Suomen YK-nuoret järjestävät tapahtumia ympäri Suomen. Erilaista toimintaa on tänä vuonna pidetty etelästä pohjoiseen – aina Oulun kulttuurikahvilasta Helsingissä järjestettyyn kansainväliseen urailtapäivään saakka.

taykKansainvälisessä urailtapäivässä 11.10. Helsingin Eurooppa-salissa oli yli 50 innokasta kuuntelijaa.

Tapahtumien järjestämisen lisäksi YK-nuoret kokoustavat noin kerran kuussa eri jäsenjärjestöjensä kaupungeissa, kokouksiin voi osallistua myös Skypen välityksellä. Kuluvan vuoden aikana kokouksia on pidetty Tampereen lisäksi mm. Turussa ja Helsingissä. Tänä vuonna aloitettu työryhmätoiminta kasvaa ensi vuonna, joka mahdollistaa jokaisen osallistumisen juuri omien mielenkiintojen ja resurssien mukaan. Toimintaa tapahtuu kansainvälisen ja kotimaisen valiokunnan alla ja kaikki ovat tervetulleita mukaan, taustastaan riippumatta.

Järjestön syyskokous järjestetään lauantaina 26.11. Tampereen yliopiston Päätalolla aamupäivällä, jossa käsitellään ensi vuoden toimintakertomus ja budjetti ja valitaan uusi hallitus vuodelle 2017. Merkkaa päivä kalenteriisi ja seuraa somekanavia tarkempia tietoja varten! TAYKin syyskokous järjestetään saman viikon tiistaina 22.11, joten jos innostusta riittää, ehtii käydä vaikka molemmissa kokouksissa nappaamassa hallituspestin itselleen.

Milja
varapuheenjohtaja ja YK-nuorten somevastaava

Lisätietoja:

Nettisivut: http://yknuoret.fi/
Facebook: Suomen YK-nuoret / UN Youth of Finland
Twitter: @YKnuoret
Instagram: unyouthfinland