Testiblogi5

Aurinkoista keskikesää nykyisille sekä tuleville interaktiaaneille, ja tervetuloa Interaktion uudistetulle nettisaitille!

Tänään blogissa alkupalaksi tarjolla on katsaus menneen lukuvuoden toiseen puoliskoon, ja kuten usein ravintoloissakin ruokalistoilla on tarjolla liikaa pureskeltavaa yhdelle kerralle, joudumme myös tällä kertaa tyytymään vain parhaisiin paloihin Interaktion ja Interaktion hallituksen keväästä. Seuraavaksi tunnetusti tarjolla onkin pääruoka, joka huomattavan usein onkin illan odotetuin osio. Näitte sosiaalisessa mediassa upean kuvan lisäksi mahtavan mainospuheen, jonka jälkeen päätitte tulla maistamaan uutta ateriaa, tai tänään ihmettelemään uutta nettisivuamme. Valitettavasti niin kuin Sodexossa, ei täälläkään pääruoka ole valitettavasti illan parasta antia. Kulinaristisen kokemuksen ehdottomasti kruunaa jälkiruoka, se hetki jota kannattaa odottaa aina kesäkuun lopusta syyskuun alkuun, eli tietysti fuksisyksy ja tuutorointi!

kevat

Kevät. Katsomme taaksepäin ja muistelemme. Vuodesta puolet on jo takana, ja täten myöskin Interaktion nykyinen hallitus on ollut toiminnassaan yli puolen vuoden ajan. Tämä ajanjakso on ollut varsin tapahtumarikas useilla sektoreilla. Kevätlukukausi lähti käyntiin varsin värikkäästi Tampere3-uudistuksen jälleenheräämisen myötä aiheuttaen Idalle varmasti harmaita hiuksia, ja vaikka keskustelu onkin alkuvuoden jälkeen hiljentynyt monilla foorumeilla, tulemme varmasti kuulemaan syksyn aikana hankkeen kehittymisestä paljon uutta ja ihmeellistä. Siinä missä suhtautuminen T3-uudistukseen oli Interaktion keskuudessa varsin yksimielinen, on puolestaan kevään suurimmat verbaaliset kädenväännöt varmasti käyty keskustellessamme Interaktion sitsilaulukirjan sanoitusten muuttamisesta. Valitettavasti yhden pienen ihmisen yksi pieni blogiteksti ei riitä käsittelemään aihetta kokonaisuudessaan, joten haluankin vielä muistuttaa, että aihetta saa ja pitää yhä edelleen kommentoida joko Interaktion hallitukselle tai yhdenvertaisuusvastaavallemme Roosalle mikäli koette aiheen omaksenne.

Interaktion toiminnassa järjestämämme tapahtuvat ovat varsin suuressa roolissa. Kevään mittaan tapahtumia pelkästään Interaktion toimesta on järjestetty noin 30, puhumattakaan muiden läheisten järjestöjen järjestämistä aktiviteeteista. Tänä vuonna hallituksessa on pyritty vahvasti siihen, että tapahtumien järjestäminen ei olisi pelkästään tapahtumavastaavien harteilla. Vastuun jakaminen mahdollistaa tapahtumavastaavien panostavan laadukkaisiin tapahtumiin ilman valtavaa stressiä, ja useamman hallituksen jäsenen osallistuminen #tapahtumatalkoisiin toivottavasti näkyy aktiviteettien monipuolisuudessa aina perinteisistä opiskelijatapahtumista, liikunnasta ja kulttuurista nykyään myöskin kasvaneessa määrin työelämätapahtumiin tai esimerkiksi huikeaan koko kampuksen kirppispäivän merkeissä.

Näiden näkyvämpien aiheiden lisäksi kevääseen on mahtunut muutama pienempi merkittävä muutos. Vaihto-opiskelupaikkojen varmistuttua hallituksessa tapahtui vaihdos viestintävastaavan roolissa, kun Ira lähti maailmalle ja Emma pääsi täyttämään entisen puheenjohtajamme saappaat. Interaktion kuukausittain esiintyvä kulttuurikatsaus sai vuoden alusta alkaen uuden uskomattoman hienon graafisen näkymän kiitos Paulan.  Lisäksi myös korkeammat voimat ovat olleet mukana tuomassa pieniä kepposia järjestötoimintaan, sillä EU:n tietosuoja-asetus GDPR on löytänyt tiensä myöskin Interaktioon.

kesa

Kesä. Katsomme ulos ja hikoilemme. Ainakin meitti hikoili neljän seinän sisällä näitä nettisivuja uudistaessa, kun ulkona oli ainakin kolkyt astetta lämmintä ja aurinko paisto. Todettiin vuoden alussa Iran ja Idan kanssa, että nettisaitti saattaisi kaivata vähän päivittämistä ja kenties uutta ilmettä, niin nyt heinäkuussa vihdoin tämäkin projekti alkaa olemaan valmis.

Myönnettäköön etten välttämättä ole kaikkiin aspekteihin tässäkään versiossa tyytyväinen, sillä WordPressin muokkaamisvaihtoehdot- ja rajoitukset estävät tiettyjen suhteellisen simppelienkin elementtien muokkaamisen tietyistä resurssillisista seikoista johtuen, mutta koen tämän uudistetun version olevan silti huomattavasti nätimpi ja modernimpi kuin aikaisemman version. Lisäksi tässä teemassa mobiiliversion valikkorakenne saattaa olla valitettavasti olla kehnohko, joten toivottavasti se ei teitä älypuhelimen omistavia surffaajia liialti haittaa. Palautetta uudistetusta nettisivuista saa ehdottomasti lähettää meittille pienistäkin seikoista, oli ne sitten risuja tai ruusja!

syksy

Syksy. Katsomme kristallipalloon ja ennustamme. Kaikki edellä mainittu on tietysti tuonut menneeseen lukuvuoteen vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta tuutoroinnin puolesta tulikoehan on vasta edessäpäin. Ja siinä missä tulevat opiskelijat joutuvat odottamaan fuksisyksyänsä aina kesäkuusta syyskuuhun, niin meittin syyskuun odottelu ja suunnittelu taisi alkaa jo marraskuussa. Yleisen tuutortoiminnan suunnittelun ja perinteisten fuksitapahtumien lisäksi toimintaa on värittänyt ainakin helmikuinen tuutorhaun järjestäminen nimettömänä, aikuistuutoroinnin lisääminen repertoaariimme sekä uusimpana projektina painetun fuksivihkosen teettäminen.

Uudet opiskelijat, fuksit, tulevat interaktiaanit! Elköö peljätkö, kesää on vielä jäljellä ja kaikki selviää. Toivottavasti. Te kyllä saatte tarvittavan informaationne. Mutta mikäli olet jo nyt informaation tarpeessa, voit pyrkiä herättämään minut tai Vilman kesäuniltamme lähettämällä meille viestiä (iatuutorointi2018@gmail.com). Vanhemmat tieteenharjoittajat, elinikäiset interaktiaanit! Muistakaa nauttia kesästä, mutta älkää unohtako toki olla aktiivisia heti tulevan lukukauden alusta asti, sillä silloin on paras hetki tulla tutustumaan tuleviin opiskelijoihin ja samalla tutustuttaa heidät talomme tavoille. Olen myös kuullut huhua tuosta mystisestä joukosta, varjotuutoreista, ketkä saattavat näyttäytyä syksyn tullen…

Nauttikaa surffailusta, netissä, laineilla.

Lämpimin terveisin & syksyä odotellen,

Miska Puputti

Interaktio ry:n tuutor- ja yhteisöllisyysvastaava

puputti.miska.v@student.uta.fi

© TAYK ry – The UN association of Tampere

Close Menu
FinlandEnglish